Παιδεία 11 Εργασία 3 Κοινωνία 18

Δυτική Μακεδονία

Λαμπροπούλου Βάια : Τηλεκπαίδευση-Μια απαιτητική διαδικασία για γονείς και παιδιά και μια πιο απαιτητική διαδικασία για μια μάνα- εκπαιδευτικό.

27/11/2020 15:51:20 - Εμφανίσεις : 784

Τηλεκπαίδευση-Μια απαιτητική διαδικασία για γονείς και παιδιά και μια πιο απαιτητική διαδικασία για μια μάνα- εκπαιδευτικό.#Τηλεκπαίδευση

"Καιρός να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και να αρχίσουμε να προσπαθούμε"

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων έδωσαν μια μεγάλη δυναμική παρουσία στις νέες απαιτήσεις που έφερε η ρευστή κατάσταση της πανδημίας. Στέκονται δίπλα στα παιδιά με σεβασμό και προσφορά, προκειμένου να προχωρήσει η ύλη,να διδάξουν τις αξίες της ζωής ,αλλά να εμφυσήσουν και την προτροπή πως η ζωή ανατρέπεται ανά πάσα στιγμή και ο άνθρωπος οφείλει να προσπαθεί,να μην τα παρατάει και να προσαρμόζεται.

Ο πατέρας μου ,ο οποίος είναι συνταξιούχος δάσκαλος, συνηθίζει να λέει "εξυπνάδα είναι η ευελιξία στο να προσαρμόζεται κάποιος στις εκάστοτε διαφορετικές συνθήκες"

Η ιστορία διδάσκει για τους ανθρώπους που αγωνίζονται μέσα στις ανατροπές - και εμείς διδασκόμαστε πως καμιά μαθητική ενότητα δεν γίνεται στα σχολικά προγράμματα δίχως αιτία και δίχως παιδαγωγική συνέπεια.

Οι δάσκαλοι παρά τα δικά τους πρακτικά ζητήματα ( έλλειψη ηλεκτρονικών μέσων, δυσκολία συνδέσεων,ανύπαρκτη ψηφιακή ύλη) δούλεψαν όπως δουλεύουν όλα τα χρόνια να σταθούν δίπλα στο μαθητή. Αυτό είναι η ουσία ενός εκπαιδευτικού. Η έμπνευση και η προσφορά.

Οι γονείς στάθηκαν δίπλα στα παιδιά και είδαν άμεσα τη δουλειά του εκπαιδευτικού έργου. Βιώνουν τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις,βλέπουν στα παιδιά τους την παιδαγωγική που ως γονείς έδωσαν ή δεν έδωσαν.

Είστε και εσείς δύσκολα ,οι μαμάδες με παιδιά να κάνουν webex παράλληλα. Είμαστε και εμείς οι εκπαιδευτικοί-γονείς που νιώθουμε περήφανοι γιατί καταφέρνουμε να κάνουμε παράλληλα σε ένα νοικοκυριό με μέσο εισόδημα τα δύο παιδιά μαθήματα στο webex( και η μάνα να μην μπορεί να είναι δίπλα τους αν μπορούν ή όχι να μπουν στο μάθημα και να ρυθμίσουν τα καθέκαστα,ούτε αν λένε ή δεν λένε μάθημα),μια μαμά- νηπιαγωγός να κάνει μάθημα στο webex( κοινώς τρεις υπολογιστές- που δεν μας χαρίζει κανένας),με προγραμματισμένο παιδαγωγικό σχεδιασμό για να κερδίσουμε τόσο το ενδιαφέρον των παιδιών όσο και να κυλήσει η σχολική ύλη,να έχουμε έτοιμο το φαγητό ( δεκατιανο,μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) καθαρά ρούχα και σκουπισμενο σπίτι, και μια υγιή οικογενειακή ατμόσφαιρα με ήρεμα παιδιά και ξεκούραστη μάνα.

Αυτό είναι η εξέλιξη του είδους- καιρός να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και να αρχίσουμε να προσπαθούμε.
(Αν σας άρεσε και πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στο facebook.)


Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε. Όλοι μπορούν να εγγραφούν.

Εγγραφή
Σύνδεση

Οι τελευταίες αναρτήσεις του χρήστη Λαμπροπούλου Βάια

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : "Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται"υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταταιυποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.
Η ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευση έφερε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς αντιμέτωπους με το webex. Με τις συνδέσεις και τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα τεχνολογικά μέσα. Παρά τις δυσκολίες η εξελισσόμενη τηλεκπαιδεύση μας δείχνει πως όλοι μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε νέες συνθήκες. Η αύξηση των κρ... περισσότερα
14/12/2020 17:34:02 - Εμφανίσεις : 1121

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : Κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά. Μου λένε όλες τις αλήθειες τους.

Κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά. Μου λένε όλες τις αλήθειες τους.
Τα παιδιά μιλάνε με σιωπές,με κινήσεις, με βλέμματα. Το κάθε παιδί σε αυτό τον κόσμο έχει δικαίωμα να υπάρχει,έχει δικαίωμα στην ταυτότητά του, να διαθέτει όνομα και επώνυμο και μια οικογένεια.Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, φίλους, ελεύθερο χρόνο, καθαρό περιβάλλον ζωής, τροφή και ... περισσότερα
Απαντήσεις : 3 11/12/2020 13:49:26 - Εμφανίσεις : 372

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : To Aids έχει αλλάξει τον κόσμο μας.

To Aids έχει αλλάξει τον κόσμο μας.
Η ορολογία AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον ιό της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (HIV).Έχει σκοτώσει και έχει μολύνει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο στις γυναίκες και στ... περισσότερα
01/12/2020 11:53:10 - Εμφανίσεις : 216

Ας Κινηθούμε!

Τί παίρνεις με έναν λογαριασμό

Οταν γίνεσε μέλος παίρνεις μέρος στο περιεχόμενο μας. Μπορείς να γράψεις άρθρα να απαντήσεις και να σχόλιάσεις.`

Δικό σου Ιστολόγιο

Ολα τα άρθρα σου θα μένουν στο προφίλ σου δια βίου. Θα μπορείς να τα μοιράζεσε και να παίρνεις απαντήσεις και σχόλια.

Επιλέγεις εσύ το URL σου

Κατά την εγγραφή επιλέγεις το uri σου. www.κοινωνικό.gr/ToOnomaSou

Επιλέγεις Περιφέρεια

Η πλατφόρμα σου επιτρέπει να δημοσιεύσεις στη δική σου περιφέρεια.

Επιλέγεις εώς τρεις κατηγορίες

Το κοινωνικό.gr σου δείνει την δυνατότητα να επιλέξεις από μια ως τρείς κατηγορίες, θεματα!

Κοινωνικό

Φτιαγμένο για πολύ συζήτηση

Εύκολη πλατφόρμα! Εχεις λογαριασμό, μπορείς να κάνεις ότι θες. Εμείς φροντίζουμε για τη βάση δεδομένων.

Πρόσβαση και από το κινητό

Το Κοινωνικό.gr μπορεί να σας εξασφαλίσει την δραστηριότητα και από το κινήτο!

Δικιά μας μοναδική πλατφόρμα

Το λογισμικό το δημιουργήσαμε στην Ελλάδα και είναι φτιαγμένο μόνο για το Κοινωνικό.gr

wave