Η γέννηση, η ζωή, ο θάνατος. Το ανεξήγητο. Από που ήρθαμε και που πηγαίνουμε.

Ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος, το πρώτο ζευγάρι; Τα υπαρξιακά μας απασχολούν όλους. Αν ξέραμε θα υπήρχε το νόημα της ζωής. Μα φυσικά όχι. Ποιο είναι το νόημα ; Μάλλον η αναζήτηση του ανεξήγητου. Η αναμονή για να δούμε το μετά.
Πρέπει να ζούμε και να γεμίζουμε τη ζωή μας νόημα και σχέσεις με τους συνανθρώπους μας και τη φύση.
Λέω φύση, σε αυτή ανήκουμε, εκτός και αν ήρθαμε από άλλο πλανήτη και δε μιλάω για το πνεύμα αλλά για τη σάρκα και τα οστά. Για τη ζωή στη μαμά γη.

Όλοι έχουμε μια θεωρία για το πως ήρθαμε στο κόσμο και τι συμβαίνει γενικότερα. Αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να ζούμε. Θα ήμασταν κτήνη. Το φαΐ και η βία θα μας όριζε.

Αλλά ας γράψω και για την υγεία. Την σωματική και την πνευματική. Υγιής είναι αυτός που κατέχει την ποιο ορθή για αυτών κοσμοθεωρία. Αφού θέσει τις αρχές του συνεχίζει τη ζωή του για να πετύχει σε αυτή τον σκοπό του. Οι θεωρήσεις περνάνε από γενιά σε γενιά.

Όσο περισσότερη παιδεία, καλλιέργεια αποκτήσει στη ζωή τόσο ποιο γεμάτη ζωή θα έχει. Παιδεία έχει και ένας ξυλουργός που έμαθε από τον πατέρα του, δεν είναι μόνο τα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια πολλές φορές αντί για μορφωμένους βγάζουν παραμορφωμένους.

Οι εξαρτήσεις κάνουν τον άνθρωπο να ξεχνάει τη ζωή. Χαμένοι είναι όσοι παίζουν με τη χημεία του σώματός τους. Χαμένοι είναι και οι τζογαδόροι.

Το νόημα της ζωής μες τη δική μου σφαίρα είναι η πραότητα, η κατανόηση και η λύτρωση μέσω της πίστης σε κάτι ανώτερο τον θεό.

Βρες το νόημα της δικής ζωής ...