Η πυραμίδα της Ενέργειας

Το σύστημα είναι δομημένο και ταξινομημένο σε ένα νοητό σύστημα αξιών.

Η δομή του συστήματος έχει την μορφή πυραμίδας.

Η αξία του κάθε επιπέδου της πυραμίδας ορίζεται από το ύψος και είναι ανάλογο του αριθμού των λίθων που το απαρτίζουν. Στην κορυφή στο ψηλότερο σημείο βρίσκετε μόνο ένας λίθος.
Ποτέ δε θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει μια πέτρα με έναν άνθρωπο. Όμως μπορεί να έχει την αξία αυτής της πέτρας.

Το σύστημα υπάρχει μόνο για να μπορεί ο άνθρωπος να επιβάλετε στον άνθρωπο. Δεν πέφτει γιατί είναι μια ιδέα ακόμα και ο άνθρωπος που έχει την μεγαλύτερη αξία να καταστραφεί, και χάσει την αξία του, θα δοθεί αυτή η αξία ιεραρχικά στον επόμενο.

Κάθε αξία μπορεί να παρομοιαστεί με την ενέργεια. Είτε είναι χρήμα είτε είναι πετρέλαιο ή χρυσός.

Στα κάτω επίπεδα η ενέργεια είναι ασήμαντη , όσο μεγαλώνει το ύψος τόσο μεγαλώνει η απληστία και η συγκέντρωση ενέργειας, πλούτου. Η ενέργεια είναι πολύτιμη και η ανθρώπινη φύση άπληστη.

Η ενέργεια βασίζετε στους εργάτες και στη γη αυξάνετε και παράλληλα συγκεντρώνεται στα μεγάλα ύψη. Όλοι θέλουν κάτι παραπάνω όλοι θέλουν να πάνε ακόμα ψηλότερα ποιο πάνω στη πυραμίδα. Σπρώχνουν ο ένας τον άλλον , αλληλοσκοτώνονται εξαθλιώνονται μπροστά στη θέα του απόλυτου ενεργειακού συστήματος.

Η μητέρα γη είναι τα θεμέλια της πυραμίδας. Είναι αρχαία όσο και το σύμπαν. Οι μεγάλες τάξης της πυραμίδας εκμεταλλεύονται την ιστορία της για την ενέργεια. Τον χρυσό, το πετρέλαιο. Το πετρέλαιο που είναι η βάση της δημιουργίας του κεφαλαίου δημιουργήθηκε μετά από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης του πλανήτη. Και καταναλώθηκε σε 300 χρόνια. Όταν μιλάμε για εκατομμύρια χρόνια μιλάμε για όλη την οικονομία της γης σε πετρέλαιο.

Η αναλογία χρόνου δημιουργίας της ενέργειας προς τον χρόνο δημιουργίας πλούτου είναι άτοπο μιας και => ∞/0 . Χρειάζεται πολύς καιρός να παραχθεί ενέργεια και πολύ λίγος καιρός να καταναλωθεί. Αυτός είναι ο φυσικός κανόνας που ορίζει ότι πάντα η ενέργεια υποβαθμίζετε και ορίζετε ως εντροπία. Η μόνη ενέργεια που παράγει από το τίποτα αιώνιο πλούτο είναι η παραγωγή ρεύματος με τη μέθοδο της διάσπασης υδρογόνου. Η ανάλογη αναλογία δημιουργίας τέτοιας ενέργειας είναι ακριβός αντίθετη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Είναι => 0/∞ Είναι η ουτοπία.

Οι ανώτερες τάξεις μάχονται ενάντια στην αυτονομία. Αυτοί ορίζουν τον τρόπο εκμετάλλευσης της ενέργειας και αυτοί διαχειρίζονται τον πλούτο. Η δωρεάν ενέργεια αποδεσμεύει τους ανθρώπους από τη πυραμίδα του συστήματος, από τις αξίες και τις τάξεις που κατέχουν. Το πετρέλαιο κινεί η διάσπαση υδρογόνου κινεί. Όλη η πυραμίδα δονείτε απέναντι στο άπειρο της ανεξάντλητης ενέργειας.

Η λύση αυτή είναι ουτοπική. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Κανένας δε θέλει να χάσει την αξία του ειδικά στα πάνω πατώματα, την έχει αποκρύψει και δεν την εφαρμόζει. Αλλά αφού υπάρχει φυσικό φαινόμενο το οποίο είναι αυτόνομο , ουτοπικό είναι στη φύση του ανθρώπου να το εφαρμόσει , αν υπάρχει ακόμα αυτό το είδος. Το ίδιο πρότυπο αναφοράς υπάρχει και στην οικονομία και στην πολιτική διαχείρισης των ανθρώπων και του πλανήτη.

Η ιστορία διδάσκει το ίδιο και η επιστήμη. Το σύμπαν διαστέλλεται αλλά όχι για πάντα. Η δυναμικότητα του βασίζετε στην αρχική ενέργεια όταν δαπανηθούν όλα τα αποθέματα θα αρχίσει να φθίνει. Σε μικρότερη κλίμακα πιστεύω τα αποθέματα της γης τελείωσαν. Αλλά όχι για τα ψιλά διαμερίσματα. Για τη βάση της πυραμίδας.

Τα μεγάλα κεφάλαια έχουν διαγράψει την γη χρόνια πριν. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιβιώσουν θα είναι υποχρεωμένοι να ζουν σε κρανίου τόπο. Αυτό δεν ανατρέπεται ούτε με πόλεμο εναντίων τους, ούτε με πορείες αλλά ούτε και με διαμάχες. Η κατάσταση είναι μεθοδευμένα μη αναστρέψιμη. Εκτός και αν χρησιμοποιήσουμε τη διάσπαση υδρογόνου.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ζήσουμε με πρότυπο την αφθονία της μοναδικής μας ύπαρξης. Να βγούμε στους δρόμους με κιθάρες και τραγούδια , να φλερτάρουμε να ερωτευθούμε Να ζήσουμε την ριζοσπαστική οικολογία και ίσως η νομοτέλεια του σύμπαντος μας ανταμείψει!


Περισσότερα από τον συγγραφέα Εξάρχης