Παιδεία 11

Δυτική Μακεδονία

Λαμπροπούλου Βάια : "Κυρία κεραμέως μου,εγώ,δύο τρεις απλές ερωτήσεις θέλω να σας κάνω...", γράφει η Μελίτα Ασημοπούλου

15/11/2020 22:33:22 - Εμφανίσεις : 5029

Κυρία κεραμέως μου,εγώ,δύο τρεις απλές ερωτήσεις θέλω να σας κάνω..., γράφει η Μελίτα ΑσημοπούλουΗ τηλεκπαίδευση και οι αποφάσεις της κ.Κεραμεως σχετικά με τη σχολική κοινότητα οδηγεί σε αντιδράσεις.

Η κ. Μελίτα Ασημοπουλου με ένα αιχμηρό μα εύστοχο κείμενο προς την υπουργό μιλάει με αλήθειες που πονάνε και χρειάζονται άμεση διευθέτηση.

Κυρια Κεραμέως μου,

Χθες το μεσημέρι, μας ανακοινώσατε πως θα κλείσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Και για να μην έχει μεγαλύτερο πρόβλημα το ήδη φορτωμένο και προβληματικό γουίμπεξ, τα παιδιά του Δημοτικού θα μπαίνουν 2-5μμ και του νηπιαγωγείου 2-4:30μμ. Και οτι για να μη χαθεί κανένα μάθημα θα συρρικνωθεί η εκπαιδευτική ώρα στα 30 λεπτα.

Και δεν θα μπω στη διαδικασία να σας εξηγήσω οτι χρειάζεται και χρόνος προσαρμογής, και οτι τα μικρότερα παιδιά δεν ανταποκρίνονται στην τηλεκπαίδευση όπως τα μεγαλύτερα και οτι ο καθαρός χρόνος διδασκαλίας θα είναι σαφώς μικρότερος απο 30 λεπτά ανα διδακτική ώρα. Ούτε θα σας πω για το πόσα τάμπλετ, λάπτοπ ή τι γραμμή ADSL απαιτείται να έχει ξαφνικά η μέση ελληνική οικογένεια, (παρεπιπτόντως, αν όντως πληρώσατε για τάμπλετ το ποσό που είπε η κυρία Ζαχαράκη, θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να αγοράσετε κάτι, να πάτε μια βόλτα στην αγορά, να περιηγηθείτε σε ιστοσελίδες και να κάνετε μια έρευνα αγοράς, ακόμα καλύτερα, πεταχτείτε ως τη λαϊκή της γειτονιάς σας, όπου άνθρωποι χωρίς τα πτυχία και τα προσόντα σας, μπορούν να σας διδάξουν τι θα πει παζάρι και οικονομική διαπραγμάτευση).

Αλλά, εγώ, κυρία Κεραμέως μου, δυο τρεις απλές ερωτήσεις θέλω να σας κάνω:
Όταν μας ανακοινώσατε οτι τα παιδιά του Δημοτικού θα συνδέονται 2-5μμ, για το καθημερινό τους πρόγραμμα, δεν προσέξατε οτι 6 διδακτικές ώρες από 30 λεπτά η κάθε μια, μας κάνει ένα γεμάτο τρίωρο; Χωρίς διάλειμμα; Α ναι! Το προσέξατε μάλλον σήμερα το πρωί που βγάλατε την εγκύκλιο, με 10λεπτα διαλείμματα, άρα το σχολείο θα τελειώνει στις 5:20μμ. Και ξέρετε, εμείς οι απλοί θνητοί, τα παιδιά μας τα στέλνουμε ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, ωδεία, τα οποία μάντεψε, λειτουργούν με τηλεκπαίδευση το απόγευμα, οπότε κάνετε όλο το πρόγραμμα μαντάρα.
Επίσης κάποιοι από εμάς έχουμε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, τα οποία παρακολουθούν το Τμήμα Ένταξης. Μάλλον κανείς δεν σας είπε οτι στην εγκύκλιο που στείλατε το πρωί, δεν αναφέρατε πουθενά την Ειδική Αγωγή. Και συγγνώμη που σας το λέω, αλλά τα παιδιά μας χρειάζονται τις λογοθεραπείες και τις εργοθεραπείας τους. Και ευτυχώς προς το παρόν οι εργοθεραπείας και οι λογοθεραπευτές δουλεύουν. Αλλά ξέρετε, επειδή συρρικνώνεται και τον αντικειμενικό χρόνο αξιοποίησης του απογεύματος απο τις 5:45 (αφού η τηλεκπαίδευση τελειώνει στις 5:30μμ) ως τις 8:30μμ (αφού μετά υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας), μειώνονται προφανώς και οι συνεδρίες που μπορεί να κάνει ένα παιδί. Αλλά μάλλον ούτε γι' αυτό σας ενημέρωσαν. Και πριν μου πείτε, αλλάξτε το πρόγραμμα και κάντε τα πρωί, ελάτε να εξηγήσουμε μαζί σε ένα αυτιστικό παιδί οτι από Δευτέρα το πρόγραμμά του θα είναι διαφορετικό.
Και ξέρετε, κάποιοι από εμάς τους κοινούς θνητούς, δουλεύουμε ακόμα. Σε σουπερμάρκετ, χώρους υγείας, τράπεζες, μαγαζιά τηλεπικοινωνιών. Και όταν μαθαίνουμε Σάββατο μεσημέρι ότι το παιδί μας δεν θα έχει σχολείο το πρωί της Δευτέρας, μας αφήνετε λίγο ξεκρεμαστους. Και ναι, υπάρχουν και μονογονεϊκές οικογένειες σ'αυτη τη χώρα.

Και ξέρετε κάτι κυρία Κεραμέως μου; Από το Μάρτιο μας τα είχατε κάνει τσουρέκια (συγγνώμη για την έκφραση), με το μεγαλύτερο δεύτερο κύμα κορονωϊου που περιμέναμε τον Οκτώβριο. Και οτι θα είστε έτοιμοι για να το αντιμετωπίσουμε. Προφανώς η ετοιμότητα δεν είναι το δυνατό σας σημείο. Ούτε η προσωπική ευθύνη.
***Συγγνώμη για το σεντόνι.
*** Αααα!!! Και ξέχασα! Σας ευχαριστώ πολύ για το ανέκδοτο "Εκπαιδευτική Τηλεόραση "που είπατε χθές. Με τους αλλους γονείς που είχαμε την εμπειρία τον περασμένο Μάρτιο γελάμε ακόμα.
*** Το ενδεχόμενο διαφορετικής ώρας προσέλευσης-αποχώρησης στο σχολείο ανα τάξη (όπως γίνονται τα διαλείμματα), ώστε να μη συνωστίζονται οι γονείς, δεν σας πέρασε απο το μυαλό;

Επιμέλεια: Λαμπροπούλου Βάια
Το κείμενο αναρτήθηκε στο προσωπικό προφίλ της κυρίας Ασημοπούλου στο Facebook.
(Αν σας άρεσε και πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στο facebook.)


Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε. Όλοι μπορούν να εγγραφούν.

Εγγραφή
Σύνδεση

Οι τελευταίες αναρτήσεις του χρήστη Λαμπροπούλου Βάια

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : "Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται"υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταταιυποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.
Η ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευση έφερε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς αντιμέτωπους με το webex. Με τις συνδέσεις και τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα τεχνολογικά μέσα. Παρά τις δυσκολίες η εξελισσόμενη τηλεκπαιδεύση μας δείχνει πως όλοι μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε νέες συνθήκες. Η αύξηση των κρ... περισσότερα
14/12/2020 17:34:02 - Εμφανίσεις : 1121

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : Κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά. Μου λένε όλες τις αλήθειες τους.

Κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά. Μου λένε όλες τις αλήθειες τους.
Τα παιδιά μιλάνε με σιωπές,με κινήσεις, με βλέμματα. Το κάθε παιδί σε αυτό τον κόσμο έχει δικαίωμα να υπάρχει,έχει δικαίωμα στην ταυτότητά του, να διαθέτει όνομα και επώνυμο και μια οικογένεια.Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, φίλους, ελεύθερο χρόνο, καθαρό περιβάλλον ζωής, τροφή και ... περισσότερα
Απαντήσεις : 3 11/12/2020 13:49:26 - Εμφανίσεις : 372

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : To Aids έχει αλλάξει τον κόσμο μας.

To Aids έχει αλλάξει τον κόσμο μας.
Η ορολογία AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον ιό της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (HIV).Έχει σκοτώσει και έχει μολύνει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο στις γυναίκες και στ... περισσότερα
01/12/2020 11:53:10 - Εμφανίσεις : 217

Ας Κινηθούμε!

Τί παίρνεις με έναν λογαριασμό

Οταν γίνεσε μέλος παίρνεις μέρος στο περιεχόμενο μας. Μπορείς να γράψεις άρθρα να απαντήσεις και να σχόλιάσεις.`

Δικό σου Ιστολόγιο

Ολα τα άρθρα σου θα μένουν στο προφίλ σου δια βίου. Θα μπορείς να τα μοιράζεσε και να παίρνεις απαντήσεις και σχόλια.

Επιλέγεις εσύ το URL σου

Κατά την εγγραφή επιλέγεις το uri σου. www.κοινωνικό.gr/ToOnomaSou

Επιλέγεις Περιφέρεια

Η πλατφόρμα σου επιτρέπει να δημοσιεύσεις στη δική σου περιφέρεια.

Επιλέγεις εώς τρεις κατηγορίες

Το κοινωνικό.gr σου δείνει την δυνατότητα να επιλέξεις από μια ως τρείς κατηγορίες, θεματα!

Κοινωνικό

Φτιαγμένο για πολύ συζήτηση

Εύκολη πλατφόρμα! Εχεις λογαριασμό, μπορείς να κάνεις ότι θες. Εμείς φροντίζουμε για τη βάση δεδομένων.

Πρόσβαση και από το κινητό

Το Κοινωνικό.gr μπορεί να σας εξασφαλίσει την δραστηριότητα και από το κινήτο!

Δικιά μας μοναδική πλατφόρμα

Το λογισμικό το δημιουργήσαμε στην Ελλάδα και είναι φτιαγμένο μόνο για το Κοινωνικό.gr

wave