>


Πως και γιατί απαγορεύτηκε η Κανναβη ;

?1. Ένα εκτάριο κάνναβης παράγει τόσο οξυγόνο όσο 25 εκτάρια δάσους.
?2. Επαναλαμβάνω, ένα εκτάριο κάνναβης μπορεί να παράγει τόσο χαρτί όσο 4 εκτάρια ξύλου.
?3. Ενώ η κάνναβη μπορεί να μετατραπεί σε χαρτί 8 φορές, το ξύλο μπορεί να μετατραπεί σε χαρτί μόνο 3 φορές.
?4. Η κάνναβη αναπτύσσεται σε 4 μήνες, ενώ το δέντρο αναπτύσσεται σε 20-50 χρόνια.
?5. Το άνθος της κάνναβης είναι πραγματική παγίδα ακτινοβολίας.
?6. Η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί οπουδήποτε στον κόσμο και απαιτεί ελάχιστο νερό. Επίσης, επειδή μπορεί να αμυνθεί από τα έντομα, δεν χρειάζεται εντομοκτόνα.
?7. Αν τα υφάσματα από κάνναβη διαδοθούν, η βιομηχανία των εντομοκτόνων θα μπορούσε να εξαφανιστεί εντελώς.
?8. Οι πρώτοι αγρότες χρησιμοποιούσαν κάνναβη· ακόμα και η λέξη "ΚΑΝΒΑΣ" είναι το όνομα των προϊόντων κάνναβης. Η κάνναβη είναι επίσης μια ιδανική φυτική ύλη για την κατασκευή σχοινιών, κορδονιών, τσαντών, παπουτσιών, και καπέλων.
?9. Μειώνει τις επιπτώσεις της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας στη θεραπεία του καρκίνου και του AIDS. Χρησιμοποιείται σε τουλάχιστον 250 ασθένειες, όπως ρευματισμός, καρδιακές παθήσεις, επιληψία, άσθμα, προβλήματα στομάχου, αϋπνία, ψυχικές ασθένειες, και προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.
?10. Η πρωτεΐνη των σπόρων κάνναβης είναι πολύ υψηλή, και τα δύο λιπαρά οξέα που περιέχει δεν βρίσκονται αλλού στη φύση.
?11. Η παραγωγή κάνναβης είναι ακόμα πιο οικονομική σε σύγκριση με τη σόγια.
?12. Τα ζώα που τρέφονται με κάνναβη δεν χρειάζονται αντικαταστάσεις ορμονών.
?13. Όλα τα πλαστικά προϊόντα μπορούν να φτιαχτούν από κάνναβη, και το κάνναβη πλαστικό είναι πολύ εύκολο να επιστραφεί στη φύση.
?14. Αν το σώμα ενός αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από κάνναβη, θα είναι 10 φορές πιο ανθεκτικό από το χάλυβα.
?15. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μόνωση κτιρίων· ανθεκτική, φθηνή και ευέλικτη.
?16. Σαπούνια και καλλυντικά από κάνναβη δεν ρυπαίνουν το νερό. Είναι επομένως πλήρως οικολογικά.
Η παραγωγή κάνναβης ήταν υποχρεωτική στην Αμερική τον 18ο αιώνα, και οι αγρότες που δεν παρήγαγαν φυλακίζονταν. Τώρα, όμως, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. ΑΠΟ ΠΟΥ;
?-Ο W. R. Hearst, μέχρι το 1900, κατείχε αμερικανικές εφημερίδες, περιοδικά και μέσα ενημέρωσης. Διέθετε δάση και παρήγαγε χαρτί. Αν το χαρτί ήταν φτιαγμένο από κάνναβη, θα μπορούσε να χάσει εκατομμύρια.
?-Ο Rockefeller ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος ζωντανός. Κατείχε εταιρεία πετρελαίου. Τα βιοκαύσιμα, το λάδι κάνναβης, ήταν φυσικά ο μεγαλύτερος εχθρός του.
?-Ο Mellon ήταν σημαντικός μέτοχος της εταιρείας Dupont και είχε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή πλαστικών από πετρελαιοειδή προϊόντα. Και η βιομηχανία της κάνναβης απείλησε την αγορά του.
?-Ο Πρόεδρος Mellon Hoover αργότερα έγινε Υπουργός Οικονομικών. Οι μεγάλες προσωπικότητες που αναφέραμε αποφάσισαν στις συναντήσεις τους ότι η Κάνναβη ήταν ο εχθρός. Και αποκλείστηκε.
Τα δάση κόβονται για την παραγωγή χαρτιού. Ο αριθμός των περιστατικών δηλητηρίασης από εντομοκτόνα και όγκοι αυξάνονται. Έπειτα, γέμισε ο κόσμος μας με πλαστικά απόβλητα, τοξικά απόβλητα...Επισκεφτείτε την/τον συγγραφέα Γκρόβερ για περισσότερα άρθρα! Επισκεφτείτε αίσθημα Αισιοδοξία για περισσότερα άρθρα! Επισκεφτείτε την περιοχή Αττική για περισσότερα άρθρα!
Επισκεπτείτε την αρχική σελίδα, για όλλες τις αναρτήσεις!


Προσθέστε περισσότερα

Πρέπει να είσαι μέλος

Εδώ μπορείς να γράψεις ελεύθερα.

(Επιλέξτε Εικόνες. Προεραιτικό. Μέχρι 10 Με το ctl και click)

Περισσότερες Πληροφορίες