Κοινωνία 18

Λαμπροπούλου Βάια : "Τα παιδιά και τα αυτονόητα που δεν προσφέρουμε"

12/9/2020 10:40:23 - Εμφανίσεις : 280

Τα παιδιά και τα αυτονόητα που δεν προσφέρουμεΤο κάθε παιδί σε αυτό τον κόσμο έχει δικαίωμα να υπάρχει,να έχει όνομα και οικογένεια,να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, φίλους, ελεύθερο χρόνο, καθαρό περιβάλλον ζωής, τροφή, νερό. Απαγορεύεται η παιδική εργασία. Απαγορεύεται η εκμεταλλευση των παιδιών. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να αγαπιούνται και να αγαπούν,να μαθαίνουν,να γνωρίζουν,να είναι ευέλικτα.

Όλα οσα θεωρούμε δεδομένα για την παιδική ηλικία δεν είναι για όλα τα παιδιά του κόσμου. Κανένας δεν είναι υπεύθυνος για όλα αυτά τα αδικημένα παιδιά. Κακοποιούνται σε όλους τους τομείς και στερούνται τα βασικά.

Τα παιδιά που έχουν αυτονόητα τα δικαιώματα αυτά , που ζούνε σε ευνοϊκές συνθήκες ζωής,στερούνται τη χαρά,τη δημιουργία,την προσαρμοστικότητα. Μπερδέψαμε,οι ενήλικοι, την προσφορά με το καλομάθεμα,την αγάπη με το ντάντεμα και την παροχή των πάντων έτοιμα στα χέρια με την προσφορά,την οικογένεια με την κοινωνική εικόνα της. Ξεχάσαμε να δώσουμε στα παιδιά τα χρώματα να σχεδιάσουν τη ζωή τους και τους δώσαμε να ζούνε τα δικά μας όνειρα και τη δική μας "στενή"ζωή. Τα παιδιά από τη φύση του προσαρμόζονται πιο εύκολα από τους ενηλίκους και κατακτούν τη νέα πραγματικότητα άμεσα.

Τα όρια που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά θα φέρουν ελευθερία στη σκέψη και στα συναισθήματα. Θα μάθουν να χαίρονται ,να βάζουν σε σειρά τα θέλω και τις ανάγκες τους. Τα όρια οφείλουν και οι ενήλικοι να τα εξασκούν. Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα.

Υπάρχουν παιδιά που στερούνται το παιχνίδι στη φύση,την κίνηση την ελεύθερη,την επαφή με τη γη. Χάνουν την αληθινή ζωή. Στερούνται τη δοκιμή και το λάθος,τη μυρωδιά,τη χαλάρωση. Πορωμένα στα ψηφιακά μέσα που κατακλύζουν τη ζωή τους:μουσική,εικόνα , παιχνίδι καθήμενα σε μια πολυθρόνα και σε ένα κρεβάτι,ζούνε τη ζωή τους εικονικά. Ο εγκέφαλός τους ελέγχεται από τις μηχανές και ο ψηφιακός τροπος ζωής διαμορφώνει την προσωπικότητα τούς.

Τα παιδιά σήμερα έχουν ανάγκη από αγάπη και προσοχή. Από χάδι και τρυφερότητα. Στη δείνη της τυποποιημένης μάθησης και κάλυψης των βασικών αναγκών τα παιδιά μεγαλώνουν απόμακρα,μόνα τους. Ζούνε σε περιβάλλοντα εντάσεων και γοργών ρυθμών. Καθώς μεγαλώνουν μαθαίνουν να μισούν,να μην αγαπάνε τους ανθρώπους ούτε τον εαυτό τους γιατί δεν τους έμαθε κανένας. Συνεχίζουν εναν αγώνα δρόμου επιβίωσης .Χάνουν τα χρόνια τούς,χάνουν την παιδική ηλικία.

Κλεισμένα σε "γυάλες" όπου η μητέρα και ο πατέρας είναι οι ιππότες στη σύγχρονη φυλακή τους δεν ξέρουν να ζουν,δεν αυτοεξυπηρετουνται,δεν ξέρουν να μασάνε το φαγητό τούς. Μιλάνε μηχανικά. Εστιάζουν μόνο στο ποια συμπεριφορά έχει αποτέλεσμα στο να κερδίσει μια ώρα ψηφιακό παιχνίδι παραπάνω. Είναι τα παιδιά που στα σαράντα έτη και εξήντα μένουν με τους γονείς τους,δεν ξέρουν να πληρώνουν λογαριασμούς,δεν μπορούν να ζουν χωρίς κηδεμόνες.

Η παιδική ηλικία φεύγει γρήγορα,όπως και η ζωή. Έμπνευση, ερεθίσματα, καλλιέργεια σκέψης, φαντασία, κίνηση,σχέσεις ανθρώπινες είναι τα μυστικά μιας πορείας εξέλιξης όπως ταιριάζει στον άνθρωπο.

Δώστε αγάπη στα παιδιά σας. Την ξεχνάτε την αγάπη.
(Αν σας άρεσε και πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στο facebook.)


Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε. Όλοι μπορούν να εγγραφούν.

Εγγραφή
Σύνδεση

Οι τελευταίες αναρτήσεις του χρήστη Λαμπροπούλου Βάια

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : "Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται"υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταταιυποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.
Η ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευση έφερε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς αντιμέτωπους με το webex. Με τις συνδέσεις και τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα τεχνολογικά μέσα. Παρά τις δυσκολίες η εξελισσόμενη τηλεκπαιδεύση μας δείχνει πως όλοι μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε νέες συνθήκες. Η αύξηση των κρ... περισσότερα
14/12/2020 17:34:02 - Εμφανίσεις : 1121

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : Κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά. Μου λένε όλες τις αλήθειες τους.

Κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά. Μου λένε όλες τις αλήθειες τους.
Τα παιδιά μιλάνε με σιωπές,με κινήσεις, με βλέμματα. Το κάθε παιδί σε αυτό τον κόσμο έχει δικαίωμα να υπάρχει,έχει δικαίωμα στην ταυτότητά του, να διαθέτει όνομα και επώνυμο και μια οικογένεια.Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, φίλους, ελεύθερο χρόνο, καθαρό περιβάλλον ζωής, τροφή και ... περισσότερα
Απαντήσεις : 3 11/12/2020 13:49:26 - Εμφανίσεις : 372

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : To Aids έχει αλλάξει τον κόσμο μας.

To Aids έχει αλλάξει τον κόσμο μας.
Η ορολογία AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον ιό της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (HIV).Έχει σκοτώσει και έχει μολύνει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο στις γυναίκες και στ... περισσότερα
01/12/2020 11:53:10 - Εμφανίσεις : 216

Ας Κινηθούμε!

Τί παίρνεις με έναν λογαριασμό

Οταν γίνεσε μέλος παίρνεις μέρος στο περιεχόμενο μας. Μπορείς να γράψεις άρθρα να απαντήσεις και να σχόλιάσεις.`

Δικό σου Ιστολόγιο

Ολα τα άρθρα σου θα μένουν στο προφίλ σου δια βίου. Θα μπορείς να τα μοιράζεσε και να παίρνεις απαντήσεις και σχόλια.

Επιλέγεις εσύ το URL σου

Κατά την εγγραφή επιλέγεις το uri σου. www.κοινωνικό.gr/ToOnomaSou

Επιλέγεις Περιφέρεια

Η πλατφόρμα σου επιτρέπει να δημοσιεύσεις στη δική σου περιφέρεια.

Επιλέγεις εώς τρεις κατηγορίες

Το κοινωνικό.gr σου δείνει την δυνατότητα να επιλέξεις από μια ως τρείς κατηγορίες, θεματα!

Κοινωνικό

Φτιαγμένο για πολύ συζήτηση

Εύκολη πλατφόρμα! Εχεις λογαριασμό, μπορείς να κάνεις ότι θες. Εμείς φροντίζουμε για τη βάση δεδομένων.

Πρόσβαση και από το κινητό

Το Κοινωνικό.gr μπορεί να σας εξασφαλίσει την δραστηριότητα και από το κινήτο!

Δικιά μας μοναδική πλατφόρμα

Το λογισμικό το δημιουργήσαμε στην Ελλάδα και είναι φτιαγμένο μόνο για το Κοινωνικό.gr

wave