Παιδεία 11

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : "Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται"υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.

14/12/2020 17:34:02 - Εμφανίσεις : 1121

Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταταιυποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί.Η ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευση έφερε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς αντιμέτωπους με το webex.
Με τις συνδέσεις και τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα τεχνολογικά μέσα.
Παρά τις δυσκολίες η εξελισσόμενη τηλεκπαιδεύση μας δείχνει πως όλοι μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε νέες συνθήκες.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στη σχολική κοινότητα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων βρίσκονται στις ψηφιακές επάλξεις.Προβλήματα τεχνολογικά και συνδέσεων υπάρχουν πολλά, αλλά εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά προσπαθούν και ξεπερνάνε να ζητήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ο Διευθυντής εκπαίδευσης της Π.Ε. Κοζάνης Σάκης Παπαευαγγέλου επισημαίνει πως οι εκπαιδευτικοί επιθυμούνε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και να εξελίσσεται κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, είναι όμως αναγκαία για να προχωρήσει η εκπαιδευτική διαδικασία στις σημερινές ιδιαίτερες συνθήκες. Θεωρεί σεβαστή την ανησυχία των γονέων για τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και αναφέρει πως το σχολικό πρόγραμμα διαμορφώθηκε με βάση τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και το παιδαγωγικά ορθό του εγχειρήματος.

«Λύση ανάγκης η εξ αποστάσεων εκπαίδευση, δεν αντικαθίσταται η δια ζώσης διδασκαλία.» τονίζει η νηπιαγωγός στο Δρέπανο Κοζάνης Αναστασία Παπαβασιλείου. «Η τηλεκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα επιλογής του τόπου της διδασκαλίας ενώ ανύπαρκτο είναι το παιδαγωγικό κλίμα και η προσωπική επαφή, άγνωστες είναι οι επιπτώσεις της στον ψυχικό κόσμο των μικρών παιδιών. Δεν προωθείται η κοινωνικοποίηση, το ομαδικό πνεύμα και προωθείται η μοναξιά και η καθιστική ζωή.

Η Ευαγγελία Ιακωβίδου, νηπιαγωγός στη Χίο, προτείνει οι διαδικτυακές τάξεις της Α/θμιας εκπαίδευσης να πραγματοποιούν τα μαθήματά τους στην πλατφόρμα zoom για να μην φορτώνεται το δίκτυο της cisco,να γίνονται τα μαθήματα μετά τις 17:00 και η κυβέρνηση να δώσει επιδοτήσεις για αγορά υπολογιστών στους εκπαιδευτικούς. Πιστεύει πως χάνεται η επαφή με τα παιδιά. Παρατηρεί πως παρεμβαίνουν οι γονείς και δημιουργούνται προβλήματα στη διεξαγωγη των δραστηριοτητων

Οι γονείς της πόλης θεωρούν δύσκολο να γίνονται τα μαθήματα στο σπίτι την ίδια στιγμή για δύο ή περισσότερα αδέρφια. Πιστεύουν πως χρειάζονται να είναι παρόντες για να βοηθήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Δώρα Νάκου μητέρα παιδιού των πρώτων τάξεων του δημοτικού στην Κοζάνη αναφέρει πως η απόδοση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εξαρτάται από τον εκπαιδευτικό και από το παιδί. Για την ίδια οι εκπαιδευτικοί είναι ήρωες, τα μαθήματα προχωράνε κανονικά, η προσπάθεια είναι αισθητή από όλους τους εμπλεκόμενους. Στο webex η σύνδεση διακόπτεται συχνά και η επικοινωνία δυσχεραίνεται.

Οι Σχολικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές, όχι τα σχολεία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων πορεύονται στην εξελισσόμενη τηλεκπαίδευσης και προσπαθούν δυναμικά να μην χαθεί η επικοινωνία την μαθητικής ομάδας και η εκπαιδευτική πορεία των μαθημάτων .
(Αν σας άρεσε και πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στο facebook.)


Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε. Όλοι μπορούν να εγγραφούν.

Εγγραφή
Σύνδεση

Οι τελευταίες αναρτήσεις του χρήστη Λαμπροπούλου Βάια

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : Κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά. Μου λένε όλες τις αλήθειες τους.

Κοιτάζω στα μάτια τα παιδιά. Μου λένε όλες τις αλήθειες τους.
Τα παιδιά μιλάνε με σιωπές,με κινήσεις, με βλέμματα. Το κάθε παιδί σε αυτό τον κόσμο έχει δικαίωμα να υπάρχει,έχει δικαίωμα στην ταυτότητά του, να διαθέτει όνομα και επώνυμο και μια οικογένεια.Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, φίλους, ελεύθερο χρόνο, καθαρό περιβάλλον ζωής, τροφή και ... περισσότερα
Απαντήσεις : 3 11/12/2020 13:49:26 - Εμφανίσεις : 372

Αττική

Λαμπροπούλου Βάια : To Aids έχει αλλάξει τον κόσμο μας.

To Aids έχει αλλάξει τον κόσμο μας.
Η ορολογία AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον ιό της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (HIV).Έχει σκοτώσει και έχει μολύνει έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο στις γυναίκες και στ... περισσότερα
01/12/2020 11:53:10 - Εμφανίσεις : 216

Δυτική Μακεδονία

Λαμπροπούλου Βάια : Τηλεκπαίδευση-Μια απαιτητική διαδικασία για γονείς και παιδιά και μια πιο απαιτητική διαδικασία για μια μάνα- εκπαιδευτικό.

Τηλεκπαίδευση-Μια απαιτητική διαδικασία για γονείς και παιδιά και μια πιο απαιτητική διαδικασία για μια μάνα- εκπαιδευτικό.
#Τηλεκπαίδευση "Καιρός να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και να αρχίσουμε να προσπαθούμε" Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων έδωσαν μια μεγάλη δυναμική παρουσία στις νέες απαιτήσεις που έφερε η ρευστή κατάσταση της πανδημίας. Στέκονται δίπλα στα παιδιά με σεβασμό και προσφορά, προκειμένου να προχωρήσει η ύλη,να διδάξουν τι... περισσότερα
27/11/2020 15:51:20 - Εμφανίσεις : 783

Ας Κινηθούμε!

Τί παίρνεις με έναν λογαριασμό

Οταν γίνεσε μέλος παίρνεις μέρος στο περιεχόμενο μας. Μπορείς να γράψεις άρθρα να απαντήσεις και να σχόλιάσεις.`

Δικό σου Ιστολόγιο

Ολα τα άρθρα σου θα μένουν στο προφίλ σου δια βίου. Θα μπορείς να τα μοιράζεσε και να παίρνεις απαντήσεις και σχόλια.

Επιλέγεις εσύ το URL σου

Κατά την εγγραφή επιλέγεις το uri σου. www.κοινωνικό.gr/ToOnomaSou

Επιλέγεις Περιφέρεια

Η πλατφόρμα σου επιτρέπει να δημοσιεύσεις στη δική σου περιφέρεια.

Επιλέγεις εώς τρεις κατηγορίες

Το κοινωνικό.gr σου δείνει την δυνατότητα να επιλέξεις από μια ως τρείς κατηγορίες, θεματα!

Κοινωνικό

Φτιαγμένο για πολύ συζήτηση

Εύκολη πλατφόρμα! Εχεις λογαριασμό, μπορείς να κάνεις ότι θες. Εμείς φροντίζουμε για τη βάση δεδομένων.

Πρόσβαση και από το κινητό

Το Κοινωνικό.gr μπορεί να σας εξασφαλίσει την δραστηριότητα και από το κινήτο!

Δικιά μας μοναδική πλατφόρμα

Το λογισμικό το δημιουργήσαμε στην Ελλάδα και είναι φτιαγμένο μόνο για το Κοινωνικό.gr

wave